Hvordan kommer jeg på Aula?

Aula, som I allerede kender fra børnehaven, er vores kommunikationsplatform med forældrene. Du logger på via en browser (dog ikke Internet Explorer) eller via Aulas app til forældre.

• Selvom du allerede har været på Aula i børnehaven, kan det være, du igen skal logge på med dit NemId efter, du har fået adgang til skolens Aula
    du kan læse en kort vejledning i pjecen her. Herefter logger du på Aula med dit Uni-login.

• På aula.dk bruger du som forælder Uni-login. Læs mere om det her

• Har du glemt dit Uni-login eller din adgangskode, kan du se eller nulstille det på mitunilogin.dk, hvor du skal logge ind med Nem-ID.
  •  aarhus.dk/aula kan du læse meget mere om Aula og hvordan, du kan bruge det.

• Har du brug for hjælp, kan du ringe til den Digitale Hotline på 70 20 00 00.

Med Aula kan du:

• Følge med i, hvad der sker på skolen.
  • Kommunikere med vores medarbejdere og de andre forældre.
  • Tilmelde dig arrangementer og møder.

Vi anbefaler, at du kigger ind på Aula hver eller hver anden dag.

SFO'erne i Aarhus Kommune bruger endnu ikke Aulas komme-gå-modul. Her bruger vi systemet Tabulex til at registrere komme-gå-tider. Her logger du også ind med dit Uni-login.

Chromebooks til alle elever på 2.-9. årgang

Alle elever fra 2. – 10. klasse i Aarhus Kommune får stillet en personlig Chromebook til rådighed, som de kan bruge i skoletiden og derhjemme, indtil de forlader folkeskolen i Aarhus Kommune. Det giver eleverne lige adgang til it-udstyr, og det bliver nemmere at arbejde med it i undervisningen, når det giver mening.

Hvad er en Chromebook?

Chromebooken ligner en traditionel bærbar pc med et fast tastatur og en skærm, der klappes op. Forskellen er, at arbejdet på en Chromebook foregår online ved hjælp af apps, så den er hurtig at logge på og lade op. Dit barn kan bruge den til almindeligt skolearbejde og til at surfe på nettet i skolen og derhjemme.

Hvorfor får eleverne en Chromebook?

Det handler om at give eleverne de bedste rammer for at lære på flere måder – uanset om det er med en bog, i et fysikforsøg eller en Chromebook. Det handler ikke om, at dit barn skal have mere skærmtid i skolen, men om at give alle elever lige mulighed for læring både i skolen og derhjemme.

Hvad kan du som forælder hjælpe med?

Dit barn skal møde op med en opladet Chromebook i skolen hver dag og passe godt på den. Som forælder kan du hjælpe dit barn ved at være nysgerrig på, hvad dit barn laver på Chromebooken. Du kan også hjælpe dit barn med at huske at passe godt på den, lade den op derhjemme og lægge den i tasken i sleevet, så den er klar til næste skoledag. Kontakt straks skolen, hvis Chromebooken går i stykker, eller hvis den bliver væk.

Få mere at vide på aarhus.dk/chromebook

aarhus.dk/chromebook kan du læse mere om Chromebooken, hvad dit barn kan bruge den til, hvor dit barn kan få hjælp til at logge ind, hvad du skal gøre, hvis dit barn mister sin Chromebook, eller den går i stykker og meget mere.